Villa Samson

Ziekenhuispatiënten met huisdieren welkom in Villa Samson

Morgen is het zover! Dan opent Villa Samson officieel de deuren. In deze gezellige ruimte naast het UZ Brussel kunnen patiënten en hun huisdieren quality time met elkaar doorbrengen. Zo kunnen mensen die (voor langere tijd) in het ziekenhuis verblijven de band met hun trouwe viervoeter onderhouden én sneller genezen.

Positief effect

Met Villa Samson vraagt het UZ Brussel meer aandacht voor de band tussen baasjes en viervoeters. Uit onderzoek blijkt immers dat huisdieren een belangrijke invloed hebben op het genezingsproces van mensen. Hun aanwezigheid verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Ze hebben een kalmerend effect op hun baasje, die op zijn beurt dan weer meer dopamine en endorfines aanmaakt. Huisdieren houden mensen ook in beweging en bieden emotionele steun wanneer nodig.

Opfleuren

Elke patiënt van het UZ Brussel kan in Villa Samson terecht, nadat de behandelende arts zijn toestemming geeft. Sommigen patiënten hebben echt nood aan contact met hun huisdier. Denk maar aan kinderen die hun kameraadjes missen of eenzame en oudere mensen die helemaal opfleuren bij het zien van hun huisdier. Maar ook zij die aan het levenseinde staan, krijgen dankzij Villa Samson de kans om hun trouwe viervoeter nog een laatste keer te knuffelen.

Meer van dat!

Villa Samson is een mooi eerste initiatief, waarbij een ziekenhuis patiënten en huisdieren dichter bij elkaar brengt. Gezien deze manier van werken ook nog eens een positief effect heeft op de gezondheid van mensen, hopen we dat andere ziekenhuizen snel volgen met gelijkaardige initiatieven. Zo moeten we onze trouwe viervoeters nooit meer missen, ook niet wanneer het allemaal even wat minder gaat.

Meer weten over Villa Samson? Surf naar deze website.

Scroll to Top