THUISWERK: Honden leren nieuwe woorden van videocalls

We leren onze honden soms dingen aan zonder dat we er ons bewust van zijn. Zelfs wanneer we aan het videobellen zijn met collega’s pikken onze viervoeters bepaalde woorden op. 

Uit een bevraging van Good Boy, een huisdierensnackmerk, bij Britse hondenbaasjes blijkt dat 48% al heeft opgemerkt dat z’n hond het kantoorjargon onder de knie krijgt. Terwijl thuiswerkende hondenbaasjes videocallen, luisteren slimme honden vaak mee en leren ze op die manier nieuwe woorden. Woorden die volgens de enquête het vaakst worden opgepikt door onze viervoeters zijn: “Zoom” (58%), “meeting” (28%) en “internet” (17%). Er zijn er zelfs die woorden als “muted” (14%), “baas” (13%) en “brainstorm” (8%) herkennen.

Stoorzenders
Wie regelmatig online vergadert, heeft het misschien al eens meegemaakt: je bent net de kwartaalcijfers aan het bespreken en plots begint je hond als een gek te blaffen omdat de postbode iets in de brievenbus steekt. Baasjes die bang zijn dat hun huisdier een meeting zal verstoren, nemen soms maatregelen. Dat blijkt ook uit de bevraging. 16% plant z’n vergaderingen in op momenten waarop hij weet dat z’n huisdier aan het slapen is. 15% verstopt zich zelfs in de badkamer of op het toilet om niet te worden gestoord. Sommigen zoeken net wel de nabijheid van hun dier op: een kwart van de thuiswerkers zijn huisdier op de schoot tijdens belangrijke videogesprekken. Wie weet, misschien scoren ze daardoor wel extra punten bij hun baas!

Foto: © Shutterstock

Scroll to Top