Shiba schildert voor goede doel

Maak kennis met Leonardo Da Woefci. Deze achtjarige shiba inu uit Canada, die in realiteit Hunter heet, heeft een speciale interesse voor de schilderkunst. 

Shiba inu’s komen oorspronkelijk uit Japan, waar ze gebruikt werden om te jagen. Hunter breidt dat talent helemaal uit: hij jaagt nu op kopers voor de oeuvres van zijn poot en hij is er nog goed in ook. In vier jaar tijd heeft hij al meer dan vijftienduizend euro verdiend. Kunstliefhebbers van over de hele wereld hebben in totaal al 288 schilderijen van hem gekocht. 

Sinds kort biedt hij ook gedigitaliseerde werken aan: zogenaamde non-fungible tokens (NFTs), die de laatste tijd erg in de trek zijn. Het schilderij is dan een uniek virtueel bestand waar de koper mee kan doen wat hij wil: op T-shirts drukken, afprinten en verderverkopen, de NFT zelf door-verkopen… 
Het geld dat Hunter verdient gaat soms naar het goede doel: zo heeft hij bijvoorbeeld al achthonderd euro gedoneerd aan een dierenasiel.
Tekst gaat verder onder de foto.

Hunters stijl ligt ergens tussen expressionistisch en abstract. Zijn dynamische, nonchalante penseelstreken doen ons spontaan denken aan creaties van de Amerikaanse Jackson Pollock. 

TEKST: Romy Volders
FOTO’s © Instagram/@shiba.art.online

Scroll to Top