fbpx

Onderzoek alternatieve dierengeneeskunde

Aan de Faculteit Diergeneeskunde van de UGent loopt momenteel een onderzoek om het gebruik van alternatieve diergeneeskunde bij honden en de rol van de dierenarts hierbij in kaart te brengen. Onder “alternatieve” diergeneeskunde vallen alle methoden voor diagnose en behandeling die niet behoren tot de klassieke diergeneeskunde, zoals bijvoorbeeld acupunctuur of homeopathie. Bij “complementaire” diergeneeskunde […]

© Shutterstock

Aan de Faculteit Diergeneeskunde van de UGent loopt momenteel een onderzoek om het gebruik van alternatieve diergeneeskunde bij honden en de rol van de dierenarts hierbij in kaart te brengen. Onder “alternatieve” diergeneeskunde vallen alle methoden voor diagnose en behandeling die niet behoren tot de klassieke diergeneeskunde, zoals bijvoorbeeld acupunctuur of homeopathie. Bij “complementaire” diergeneeskunde worden deze methoden gebruikt als aanvulling op de klassieke diergeneeskunde.

De onderzoekers willen onder andere te weten komen wat de redenen voor het gebruik van alternatieve diergeneeskunde zijn en hoe de communicatie met de dierenarts omtrent dit onderwerp verloopt. 

OPROEP
De researchers van de UGent willen graag de mening van Vlaamse hondeneigenaars over alternatieve diergeneeskunde horen. We zoeken hierbij eigenaars die deze methoden gebruiken, maar zeker ook eigenaars die deze methoden niét gebruiken.

Door het invullen van de enquête maken deelnemers kans om een waardebon ter waarde van €50 van Maxi Zoo te winnen.

Vul hier de enquête in.

Meer info:  www.ugent.be/di/hond

By