lelijkste hond ter wereld

Mr. Happy Face verkozen tot lelijkste hond ter wereld

Foto: © Jenedabenally / Instagram

Met z’n witte hanenkam, een tong die uit zijn bek bungelt en een scheef gezicht werd Mr. Happy Face zaterdag gekroond tot ’s werelds lelijkste hond. In een vorig leven was hij slachtoffer van verwaarlozing, maar tijdens de coronapandemie vond de kruising een nieuwe thuis bij zijn baasje Jeneda Benally.

Ieder jaar – met uitzondering van coronajaren 2020 en 2021 – vindt in de Californische stad Petaluma de World Ugliest Dog contest plaats. Al bijna vijftig jaar wordt tijdens deze vaste traditie de lelijkste hond ter wereld verkozen. De eer ging dit jaar naar de 17-jarige naakthondkruising Mr. Happy Face. Hij werd tijdens de pandemie geadopteerd door Jeneda Benally, een 41-jarige muzikante uit de Amerikaanse staat Arizona. Ze ontmoette Mr. Happy Face in een dierenasiel, waar het personeel haar vertelde dat het beestje afkomstig was van bij een hoarder (iemand met verzamelwoede) en zwaar verwaarloosd was. Ze werd ook gewaarschuwd dat Mr. Happy Face verschilllende gezondheidsproblemen heeft, maar Jeneda zag maar één ding: een oude hond die nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. 

Mr. Happy Face heeft moeite om rechtop te staan, heeft tumoren en neurologische problemen en moet een luier dragen. Toch is hij een vrolijke en gelukkige hond. Intussen woont hij al tien maanden in zijn nieuwe stekje. Volgens zijn baasje klinkt hij als de motor van een optrekkende Dodge Ram diesel wanneer hij blij is.

Scroll to Top