KU Leuven onderzoekt link tussen honden en thuiswerk

© Shutterstock

Aan de KU Leuven loopt een interessant (h)onderzoek. De universiteit onderzoekt de impact van het hebben van een hond op de beleving van thuiswerkende werknemers. De onderzoekers hopen met deze studie een zicht te krijgen op de manieren waarop honden hun eigenaars beter, gezonder en gelukkiger maken (of net niet) tijdens thuiswerk. Ze proberen ook na te gaan of thuiswerk een impact heeft op de honden zelf.

Gezocht: werknemers met en zonder hond

Help jij mee met het KU Leuven onderzoek “dogs@homeworkfloor” naar de rol van honden bij thuiswerk? De universiteit is op zoek naar werknemers die voltijds of 4/5e werkenminstens 1 jaar aan het werk zijn en minstens 1x per week van thuis uit werken. We zijn zowel op zoek naar werknemers met een hond als huisdier (al minstens 1 jaar) als werknemers zonder huisdier! Wie deelneemt, zal gevraagd worden een online vragenlijst (+- 30 min) in te vullen en een maand later 10 korte vragenlijsten (+- 10 min) aan het einde van de dag, gedurende 10 opeenvolgende werkdagen.

Optioneel zoeken we personen die naast het invullen van de vragenlijsten ook een uitgeleende smartwatch willen dragen en personen die zelf een smartwatch willen dragen & hun hond een smartcollar willen laten dragen.

Deelnemers maken kans op een tablet t.w.v €200 of voucher t.w.v €30!

DEELNEMEN:


Interesse om deel te nemen? Scan de QR-code van deze foto of ga naar volgende link: http://tinyurl.com/thuiswerk2021


Dit onderzoek is goedgekeurd door de sociaal-maatschappelijk ethische commissie KU Leuven (G-2020-2445).

Scroll to Top