Kerstkoekjes om de pootjes bij af te likken!

We hoorden dat jouw viervoeter heel het jaar braaf is geweest en dat vraagt om een beloning met zelfgemaakte kerstkoekjes. Ga snel aan het bakken met dit receptje van Fritz & Hammy’s.

Voorbereiding: 30 min
Bakken: 25 min
 
Ingrediënten:

Voor de koekjes:
250g havermeel
30g havervlokken
80g diepgevroren veenbessen
1 eetlepel honing
2 eieren
1 eetlepel lijnzaadolie

Voor het glazuur:
250g platte kaas 
2 eetlepels yoghurt

  1. Meng het havermeel en de havervlokken in een grote kom.
  2. Doe de veenbessen in een kommetje en zet ze in de microgolf om te ontdooien. Zorg ervoor dat het geen papje wordt maar dat de bessen nog redelijk stevig blijven.
  3. Klop 1,5 ei los en meng er het sap van de veenbessen, de olie en de honing doorheen.
  4. Doe dit mengsel vervolgens bij de droge ingrediënten en mix het met de mixer met deeghaken. Als het deeg nog te nat is, voeg dan wat meer havermeel toe.
  5. Hak vervolgens de veenbessen op een snijplank en vouw ze voorzichtig doorheen het deeg.
  6. Rol het deeg uit over een met bloem bestoven werkvlak en snij de koekjes uit met behulp van enkele leuke kerstvormpjes.
  7. Leg de koekjes op een (met bakpapier bedekte) bakplaat en bestrijk ze met het restantje ei.
  8. Laat de koekjes 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 175°C hetelucht.
  9. Eens de koekjes afgekoeld zijn, kan je beginnen met het glazuur te maken. Meng de kaas en yoghurt in een kommetje en doe het mengsel vervolgens in een spuitzak. (TIP: Hiervoor kan je ook een diepvrieszakje gebruiken.)

En smullen maar! 

Scroll to Top