Dogecoin

Hond van “Doge”-meme is ernstig ziek

Foto: © Shutterstock

Kabosu, een shiba inu die in 2010 een populaire internetmeme werd, heeft leukemie en een leverziekte. Dat verklaarde de eigenaar van de hond vorige week in een Instagrampost.

Atsuko Sato, een Japanse leraar en het baasje van Kabosu, verklaarde dat het niet goed gaat met de 17-jarige hond. Het dier heeft chronische lymfatische leukemie, een bloedkanker, en cholangiohepatitis, een ontsteking van de lever en galwegen. Foto’s en video’s op de Instagramaccount van Kabosu tonen de shiba inu die onder een dekentje ligt en water uit een flesje van haar baasje krijg. Nadat ze enkele dagen niet kon eten en drinken, is nu haar eetlust teruggekeerd. Sato kreeg steunbetuigingen en beterschapswensen van over de hele wereld.

De Doge-meme werd populair in 2013 en is gebaseerd op een foto die Sato in 2010 van Kabosu nam. In december 2013 werd Doge het gezicht van de toen nieuwe cryptocurrency “Dogecoin”. De virtuele munt steeg sterk in waarde toen Elon Musk in zijn tweets er positieve uitspraken over deed. In 2021 werd het iconische beeld van Kabosu als een NFT verkocht voor een recordbedrag van 4 miljoen dollar.

Doge
Sato en Kabosu – © Kabosumama/Instagram
Scroll to Top
Scroll to Top