asielhond

Hond treurt nadat adoptie op laatste nippertje afspringt

Asielhond March, een ex-straathond, staart diepbedroefd voor zich uit in zijn kennel, nadat zijn adoptie op het allerlaatste moment werd geannuleerd. De adoptiebaasjes hadden zich plots bedacht, waarop March terug naar het asiel werd gebracht. Sindsdien staart de droevige pitbull de hele tijd naar de grijze muur in zijn hok.

Pitbull March verbleef al een tijdje in een dierenasiel in Philadelphia, nadat hij werd gered van een leven op straat. Onlangs besloot een gezin hem te adopteren en mocht March eindelijk het asiel verlaten. Maar op het laatste nippertje bedachten de adoptanten zich en werd March terug naar zijn kennel gebracht.

asiel hond pitbul
March staart de hele tijd voor zich uit in zijn hok (©Dawn Timmeney/Facebook)

Een journaliste voor Fox News, Dawn Timmeney, zag hoe diep de hond in de put zat na deze gebeurtenis. ‘March dacht dat hij eindelijk een nieuw leven kon beginnen en dan werd hij halsoverkop terug naar het enge asiel gebracht’, vertelt ze op haar facebookpagina. ‘Hij krijgt nu amper aandacht en riskeert een depressie te krijgen. March was zo’n gelukkige hond, maar het verblijf in het asiel begint zijn tol te eisen.’

Het verhaal van March liet niet veel mensen onberoerd. Hondenliefhebbers hebben een fonds opgericht om March snel aan een warme, nieuwe thuis te helpen. Op amper één dag hadden de sympathisanten al meer dan 700 dollar bijeengekregen. Ondertussen verblijft March niet langer in het asiel. Een rescueorganisatie heeft de pitbull onder haar vleugels genomen en vangt hem op totdat er een geschikt adoptiegezin voor hem is gevonden.