Hond slokt 9 sokken op

Op culinair vlak zijn sommige honden rare snuiters. Er zijn er die uitwerpselen, terwijl anderen af en toe van vuilnis proeven. En dan heb je Beau, een kruising tussen een beagle en een harriër die… smult van sokken!

Lucy Elliot, de eigenares van Beau, zag dat haar viervoeter een sok aan het verorberen was. Ze was verbijsterd en nam meteen contact op Vets4Pets, een dierenartsenpraktijk in Lisburn, een stad in Noord-Ierland. Wat Lucy op dat moment nog niet wist, was dat die sok niet de enige sok was die Beau naar binnen had gewerkt. De dierenartsen adviseerden Lucy om zo snel mogelijk langs te komen met de sokkendief.

Volgens de dierenartsen was het belangrijk dat de sok werd verwijderd, om schade op lange termijn te voorkomen. Dat kon op drie mogelijke manieren: langs de “natuurlijke weg”, door geïnduceerd braken of via een operatie. Toen Beau arriveerde in de kliniek was er nog altijd geen spoor van de sok te vinden en dus besloten de artsen om hem een middeltje te geven dat hem zou doen braken. 

Al enkele minuten later begon de beaglekruising over te geven. Zowel de dierenartsen als Lucy stonden perplex: niet enkel die ene sok kwam weer tevoorschijn, maar ook een tweede, een derde en zelfs een vierde… In totaal braakte de hond negen sokken uit. Intussen stelt Beau het prima: hij is weer helemaal de oude. Hopelijk heeft deze veelvraat zijn lesje geleerd. Wie weet, anders gaat hij volgende keer misschien voor de onderbroeken… 

Foto: © Vets4pets Lisburn / Facebook