Hond rijdt elke dag zelfstandig met bus naar hondenweide

Foto’s: © Eclipse Seattle’s Bus Riding Dog / Facebook

Eclipse, een labrador-mastiffmix uit Seattle, neemt elke dag in haar eentje de bus om naar de hondenweide te gaan. Daar speelt ze een uurtje of twee, om vervolgens de bus weer terug naar huis te nemen. Dat doet ze nu al een tijdje.
Het begon allemaal wanneer Jeff, het baasje van Eclipse, op een dag met zijn trouwe viervoeter aan de bushalte stond te wachten. Hij nam haar zoals gewoonlijk mee naar de hondenwei iets verderop. Toen de bus aankwam, deed Jeff volgens zijn kwispelend gezelschap er net iets te lang over om zijn sigaret op te roken. Eclipse stond te popelen om naar de hondenwei te gaan. Ze kon niet langer wachten en liet haar baasje achter aan de bushalte. Enkele haltes verder – aan de hondenweide – sprong ze weer af de bus. En zo ontstond haar vaste routine: elke dag neemt ze de bus naar de speelweide voor haar nodige dosis geuren en gezelschap. 

Eclipse heeft haar buspas aan haar harnas bevestigd

Zwartrijden daar doet Eclipse overigens niet aan mee: ze heeft steeds een biljet aan haar harnas hangen. 
Intussen is Eclipse een internetsensatie geworden. Ze heeft zelfs een fanpagina op Facebook.
Alle buschauffeurs uit de regio kennen haar intussen. De politie keurt haar dagelijkse busritten goed, zolang de busbestuurders maar tevreden zijn met de situatie.
Na een tweetal uurtjes ravotten met haar viervoetige vriendjes, neemt Eclipse ook weer helemaal in haar eentje de bus terug naar huis. Tijdens haar dagelijkse ritjes tovert ze steeds weer een lach op het gezicht van verschillende pendelaars.

Scroll to Top