hond mishandeling plakband

“Dit is wat er gebeurt als je niet stopt met blaffen!”: Vrouw uit Florida op Facebook beschuldigd van dierenmishandeling.

De Amerikaanse Katie Brown stootte heel wat dierenliefhebbers tegen de borst wanneer ze trots een foto van haar labrador op de sociale netwerksite Facebook postte. Het beestje blafte volgens haar te veel, waarop ze er niets beter op vond dan het arme dier zijn mond vast te snoeren met plakband. De foto’s van de hond werden online over heel de wereld verspreid en werden maar liefst 350.000 keer gedeeld.

 

ducktape hond blaffen3
Brown heeft verschillende foto’s van zichzelf met haar labrador op haar Facebookprofiel.

Vrijdag postte Katie Brown, afkomstig uit de Amerikaanse staat Florida, een foto van haar bruine labrador op Facebook. Op de foto was zichtbaar hoe ze de mond van haar hond helemaal had vastgekleefd met duct tape met daarbij het onderschrift: ”Dit is wat er gebeurt als je niet zwijgt!” Al snel volgden heel wat reacties van dierenliefhebbers die van mening waren dat Brown haar labrador mishandelde. Toch sprak de Amerikaanse dat tegen: ze reageerde dat de plakband slechts één minuut rond de mond van haar hond zat en dat het haar bedoeling was om op die manier even een ’time-out’ in te lassen. Later voegde ze nog een reactie toe: “Dat sommige honden nu eenmaal een muilkorf nodig hebben opdat ze geen kinderen zouden bijten.”

De sociale opinie op Facebook dacht daar echter anders over en binnen de kortste keren stond de telefoon van de lokale politie van Browns vermoedelijke woonplaats, South Daytona, roodgloeiend. Zelfs vanuit andere werelddelen, zoals Australië, stroomden er bezorgde telefoontjes binnen. De lokale politie onderzoekt de zaak, maar momenteel werd Brown nog niet opgespoord.

ducktape hond blaffen4
Volgens Browns familieleden zou de hond goed verzorgd worden. Toch blijven de lokale autoriteiten de zaak onderzoeken.

Volgens Browns zoon wordt de labrador goed verzorgd. Journalisten hebben intussen ook met de familieleden van Brown gesproken en die wisten te vertellen dat de vrouw bang is en haar telefoon heeft uitgeschakeld. Ze zeiden ook dat Brown bekend staat om haar ‘slechte grappen’ en een ‘raar gevoel voor humor’ en ze denken dat dit voorval ook daaraan te wijten was. Toch nemen de lokale autoriteiten de zaak ernstig en wordt het onderzoek voortgezet.

Scroll to Top