Deze maand in Woef

woef september 2017

Rassen in de kijker

  • Naakthonden: Bald & Beautiful
  • De hovawart: Laatbloeier
  • De lakeland terriër: Eén brok zelfvertrouwen

En ook nog…

  • Medisch: Gewrichtsklachten
  • Juridisch: “Vervangpuppy’s”
  • Gedrag: Van straathond naar huishond
  • De kracht van de natuur: Detoxen

Deze maand in Woef:

‘Atmoz kwispelt enkel als ze mijn muziek goed vindt.’

Pat Krimson van 2 Fabiola over zijn Amerikaanse buldog
2 Fabiola-frontman Pat Krimson aka Patrick Claesen (52) is de enige man in huis. In zijn villa met riante tuin in Limburg wordt hij omringd door vrouwen: zijn vriendin, 2 Fabiola-zangeres Loredana, zijn dochtertje Troy en Atmoz, een Amerikaanse buldog. ‘Atmoz lijkt op haar baasje’, lacht Pat Krimson. ‘Ze is breed en ziet er stoer uit, maar eigenlijk heeft ze een zacht karakter.’.

Pat Krimson
Foto: John Reinhard

Steel de show op een tentoonstelling

Zo bereid je jouw hond voor op een hondenshow

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste viervoeter van hondenland? Over heel de wereld buigen elk weekend keurmeesters zich over dit vraagstuk.

Elk weekend buigen keurmeesters van over heel de wereld zich over dit vraagstuk. Looks zijn één ding, maar louter een mooie hond bezitten is niet genoeg om te scoren op show. Expert Kathy Braeckman geeft tips om je hond zo goed mogelijk voor te bereiden op een tentoonstelling.

hondenshows

In het spoor van blaffende en bijtende honden

Het leven als rondreizende gedragstrainer

Italiaanse hondentrainer Tom (28) werkte als trainer voor een befaamde hondenschool in Den Haag en had een succesvolle eigen zaak. Maar toch was hij niet gelukkig. Hij voelde zich gevangen in een kasteel van geld, papierwerk en hoge verwachtingen.

Tom gaf alles op – zijn job, zijn contracten en zijn huis. Hij ging in een busje wonen met zijn mopshondkruising Teddy en werkt sindsdien als rondreizende gedragstrainer. Hij trekt naar waar hondenbaasjes hem nodig hebben: waar viervoeters blaffen, bijten en trekken aan de leiband

Reizende trainer

By