Deze maand in WOEF

Kate-Ryan-Tommeke-Woef-Hond‘Tommeke is een hevig baasje, maar hij luistert heel goed’

Interview met Kate Ryan

Zangeres Kate Ryan (37), Katrien Verbeeck voor de vrienden, is onder andere bekend van haar beroemde dansmove: de kniezwengel. We kunnen bijna allemaal het refrein van haar Europese hit Désenchantée meezingen, wat in het Nederlands “ontgoocheld” betekend. Eén ding is zeker, over haar hond Tommeke is de Kempische wereldster allesbehalve ontgoocheld. ‘Ik ben heel fier op hem’, zegt ze.

‘Ik wou een hond waar wel wat pit in zat, zeker géén schoothondje en ook geen te groot hondenras. Het is veel makkelijker een oppas te vinden voor een kleinere hond. De beslissing om voor een jackske te gaan was snel gemaakt.’
Een keuze die niet iedereen begreep.
‘Mijn vrienden verklaarden me voor gek’, zegt Kate. ‘Ze zeiden: ”Toch geen jack russell? Die zijn zo hevig!” Jack russells hebben helaas een slechte reputatie. Toegegeven, Tommeke is ook een hevig baasje, maar ik ben heel blij met hem. Hij is lief en luistert goed. Als je er veel mee bezig bent en hen de juiste dingen aanleert, zijn jack russells geweldige hondjes.’

Lees het interview deze maand in Woef!

Foto:Petphoto.be

 

Zonnebril-hond-woefHebben honden een zonnebril nodig?

Spreekuur bij de dierenarts

De lange, donkere winter van 2017-2018 was er eentje om liefst zo snel mogelijk te vergeten. Op twee maanden tijd liet de zon zich amper 30 uur zien. Het voorjaar heeft veel goedgemaakt: de sombere winter werd abrupt onderbroken door een zonnige lente. Zo zonnig dat de meesten onder ons bijna permanent een zonnebril op zak hadden.

Een degelijke zonnebril helpt om je ogen te beschermen tegen de nefaste effecten van zonlicht. Blootstelling aan UV-straling kan immers permanente schade aan de ogen veroorzaken.

Een overdosis UV-straling verhoogt op termijn onder andere het risico op cataract (staar) en leeftijdsgebonden maculadegeneratie (aantasting van de gele vlek, een gebied op het netvlies).

Maar hoe zit dat dan bij onze trouwe vrienden? Hebben zij baat bij een zonnebril? Of kregen ze van moeder natuur voldoende bescherming mee tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling?

Goedele Storms, Europees specialist op vlak van dierengeneeskundige oftalmologie, geeft in Woef een antwoord op deze vraag.

Foto: Shutterstock

Hond verjaardag MSLKafé
Hondenhemel op aarde

MLSKafé

Woef gaat op reis naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Onze bestemming? MLSKafé, een bar waar honden kunnen smullen van lekkers. Hemel op aarde bestaat écht voor honden! De laatste jaren stellen steeds meer bars en eetgelegenheden onze trouwe viervoeter centraal. Honden zijn op veel plaatsen welkom. Ze krijgen vaak wat te drinken en soms zelfs een lekkere traktatie. Maar MLSKafé in Bratislava gaat nog een stapje verder. Zes dagen op zeven zet deze gezellige stek in de Slowaakse hoofdstad honden op een voetstuk. Ze kunnen er niet alleen smullen van zelfgebakken koekjes of muffins. Onze trouwe viervoeters kunnen in MLSKafé ook voluit ravotten met hun soortgenootjes en hen zelfs uitnodigen voor een exclusieve verjaardagsparty.

Lees de volledige reportage deze maand in Woef.

Foto: MLSKafé

 

Rassen in de kijker

  • De Franse buldog:Charmant gezelschap
  • Het schipperke: Eenvoud siert!
  • De saluki:Verzot op zachte dingen

En ook nog…

  • Juridisch: Wat als de dierenarts in de fout gaat?
  • Dogs@work: Hond op de schoolbanken
  • Monsieur Gustave: Het ultieme doel? Lege asielen!
  • Gedrag: De therapiehond-in-spe
  • Ook getest op honden: De klimgordel voor viervoeters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By 
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
ErrorHere