Deze maand in WOEF

‘Bo is de eerste hond die luistert’

Interview met Urbanus

Tollembeek is het bekendste dorp uit de Vlaamse stripgeschiedenis. En daar is de deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Galmaarden trots op. Een bronzen standbeeld van Urbanus en zijn naaste makkers, viervoeter Nabuko Donosor en bromvlieg Amedee, is daar het niet-zo-levende bewijs van.
Bij ons weten heeft Urbain Servranckx, alias Urbanus, geen echte bromvlieg als huisdier (hij heeft ons er alleszins toch niet aan voorgesteld), maar een echte hond heeft hij wel, Bo. 

Bo is een Grote Zwitserse sennenhond, een teefje van bijna 3 jaar oud. Het is de dochter van Urbanus die het ras heeft gekozen. ‘Ze heeft zo’n test op internet gedaan waarbij je belangrijke eigenschappen kan ingeven, bijvoorbeeld kindvriendelijkheid en waaksheid’, vertelt Urbanus’ vrouw, Nadine. ‘Uit die test kwam de grote Zwitserse Sennenhond naar voren en dat hebben we ons nog niet beklaagd.’
Lees het interview deze maand in Woef!

 

In de bres voor oudere honden

Seniordogrescue Belgium

Er zijn tal van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van onze viervoeters. Maar wat Seniordogrescue Belgium doet is toch wel bijzonder hartverwarmend. De vzw maakt er haar missie van om honden van overledenen, zieke baasjes of mensen die naar een rusthuis moeten op te vangen en te herplaatsen. ‘We zoeken constant naar oplossingen voor deze viervoeters, om te voorkomen dat ze achter tralies belanden of geëuthanaseerd worden’, vertelt bezieler Bruno Larmuseau.

Lees het artikel deze maand in Woef

 

dogs@work2dehandsWinstons tweede kans bij Oxfam tweedehands

Dogs@work

Niet alleen gebruikte spullen krijgen een nieuwe bestemming dankzij de tweedehandswinkel van Oxfam-Solidariteit in Mechelen, ook Winston vond er een nieuw leven. Elke week stapt hij aan de zijde van zijn baasje Chris in de rol van winkelassistent en dat doet hij met glans!

Lees de volledige reportage deze maand in Woef.

Foto: Petphoto.be

 

Cover-Web-oktRassen in de kijker

  • Golden retriever: Gouden gezelschap
  • Wolfhonden: Niet voor iedereen
  • Kaukasische owcharka: Géén beginnershond!

En ook nog…

  • Juridisch: Stroomhalsbanden eindelijk verboden
  • Covergirl Loulou: Een bijzondere assistentiehond
  • Gedrag: De druktemaker
  • Alzheimerhulphonden: Help me herinneren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By 
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
ErrorHere