Deze maand in WOEF

‘Ik moest een keuze maken: het hondje helpen of de wedstrijd winnen’

Ultramarathonloper ontfermt zich over hondje in de woestijn
Dion Leonard, een Australiër die in Schotland woont, houdt zich normaal gezien uitsluitend bezig met winnen. Maar wanneer hij tijdens een 250 kilometer lange ultramarathon doorheen de Gobiwoestijn vergezeld wordt van een klein, kwispelend loopmaatje, verandert zijn houding. Niet alles draait nog om de wedstrijd en Dion begint zich over het zwerfhondje te ontfermen. Nadien schreef hij een boek over hun verhaal, dat binnenkort ook op het witte doek wordt vereeuwigd. Woef kreeg de kans om Dion te interviewen.

Foto: © Dion Leonard

 

‘Sam staat mee op het podium van The Voice terwijl ik coaching geef’

Interview met Natalia
Meer dan een miljoen concerttickets verkopen, kandidaten coachen in een televisieprogramma én voor een hond zorgen? Velen doen het Natalia niet na! Natalia deelt al bijna tien jaar lief en leed met viervoeter Sam. De Kempische souldiva heeft samen met haar beste vriend co-ouderschap over deze bijzonder charmante kruising. En wanneer Sam bij Natalia is, vergezelt deze viervoeter haar baasje overal, zelfs tijdens repetities voor The Voice van Vlaanderen.

Foto: © Stijn Swinnen – PetPhoto

Kortsnuitig = kortademig?

Honden met een platte neus kunnen permanent in ademnood verkeren.

Foto: © Shutterstock

Het is iedereen ongetwijfeld al opgevallen: honden met een plat snuitje zijn in opmars. Zo groeide onder andere de Franse buldog de afgelopen jaren uit tot de wereldwijde lieveling. Om je een idee te geven: in 2007 telde Groot-Brittannië 692 Franse buldoggen. In 2016 waren het er al 21.470. Daarom trekken steeds meer dierenartsen aan de alarmbel om mensen te wijzen op de gevaren van een hond met een te korte snuit. Ook Monique Megens, dierenarts en voormalig president bij de Federation of Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA), is verontrust: ‘Brachycephale honden – honden met een te korte snuit of misvormd strottenhoofd – verkeren vaak levenslang in ademnood.’

Rassen in de kijker

  • De pomeranian: Een echte diva
  • De Gordon setter: Jong van hart
  • Bracco italiano: Gevoelige cassanova

En ook nog…

  • Juridisch: Wie krijgt de hond bij een relatiebreuk?
  • Achter de schermen: Het trimsalon
  • Dogs@work: Honden in het immokantoor? Vast goed!
  • Puzzelen: Ook voor honden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By 
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
ErrorHere