Deze maand in Woef

Woef maart 2017
Rassen in de kijker

Teckels: klein maar dapper
Komondor: De Bob Marley van de hondenwereld
Pharaoh hond: Blozende jager

En ook nog…

Dogs@work: Hond als mascotte op de werkvloer
De hondenverzekering: Een goed idee?
Gedrag: Trekken aan de leiband
Een allergie: Wat nu?

‘Ik ben selectief doof voor doodsbedreigingen’

Op stap met een inspecteur Dierenwelzijn
Beestjes redden én ervoor betaald worden, welke idealistische dierenvriend droomt daar nu niet van. Een job als inspecteur Dierenwelzijn klinkt aanlokkelijk, maar de realiteit is vaak ontnuchterend. Naast het helpen van dieren in nood, horen ook agressie, doodsbedreigingen en véél drama bij de job. We liepen een dag mee met een inspecteur-dierenarts. ‘We zien ook veel menselijke ellende’, vertelt hij.

inspectie
© Shutterstock

‘Yoshi werd verkozen tot beste BV-hond’

Interview met Joke van de Velde
We kennen Joke van de Velde als ex-Miss België en presentatrice, maar wat niet iedereen weet, is dat ze al acht jaar haar leven deelt met een Japanse schone: een akita inu genaamd Yoshi. ‘Ze is een echte huismus’, vertelt Joke van de Velde. ‘Maar toch sleepte ze ook een award voor beste BV-hond in de wacht.’

Joke Van de Velde

‘Het breekt mijn hart dat ze geen thuis vindt’

An Lemmens over de hond die niemand wil

Dudu

Tv-presentatrice An Lemmens brengt al jaren asielhonden onder de aandacht. Met haar project Pin Up Pup ging ze vier jaar geleden op de foto met een dertigtal asielhonden om hun kansen op een nieuwe thuis te vergroten.

De meeste honden werden al snel geadopteerd, maar Dudu, een zevenjarige teef uit het asiel van Sint-Niklaas, heeft nog steeds geen gouden mandje gevonden. ‘Het breekt mijn hart’, betreurt An Lemmens.

By