halloween hond films

5 halloweenfilms voor hondenbaasjes

Huiveren met je hond vanop de sofa. Laat die Halloween movie night maar komen!

1. Frankenweenie (2012)
Bulterriër Sparky wordt aangereden en overlijdt. Zijn baasje, Victor, is ontroostbaar. Tot hij er met een wetenschappelijk experiment in slaagt om zijn viervoetige vriend weer tot leven te wekken. Frankenweenie is een 3D stop-motionfilm van Tim Burton en Disney met een knipoog naar Frankenstein.

2. The Pack (2015)
De honden die in deze film een boer en zijn gezin bedreigen, komen wellicht niet van een goede fokker die z’n pups goed socialiseert. Het zijn immers bloeddorstige beesten. Het gezin probeert de nacht te overleven op de afgelegen boerderij. Spannend!

3. Pet Semetary (2019)
Soms is de dood beter’, het is een quote uit Pet Semetary. In deze horrorfilm ontdekt een gezin een mysterieuze begraafplaats in het bos achter hun nieuwe huis. Deze film is een remake van de klassieker uit 1989 en is gebaseerd op een roman van Stephen King.

4. Cujo (1983)
‘Dat je best niet je tanden in een vleermuis zet, hebben we de afgelopen twee jaar wel eens vaker gehoord. Het omgekeerde kan ook behoorlijk onprettig zijn. Althans, dat blijkt in Cujo, waarin een sint-bernardshond gebeten wordt door een vleermuis met hondsdolheid. De lieve gezinshond verandert in een moordlustige maniak. De film is gebaseerd op een roman van Stephen King.

5. The Nightmare before Christmas (1993)
Geen hond in de hoofdrol, maar deze klassieker is wel het vermelden waard. Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloweenstad is Halloween vieren beu geworden. Op een dag ontdekt hij dat er zoiets als Kerststad bestaat. Jack is erg onder de indruk. Hij overhaalt de inwoners van Halloweenstad om dit jaar Kerstmis over te nemen van de Kerstman. The Nightmare before Christmas is een stop-motionfilm van Tim Burton en Disney. Het schattigste personage: spookhondje Zero natuurlijk!

Scroll to Top